Η Google σας αναγκάζει να συνδεθείτε στο Chrome - εδώ μπορείτε να το σταματήσετε

Εάν είστε ένα από τα εκατομμύρια που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google, πιθανόν να παρατηρήσετε κάποιες λεπτές (και όχι τόσο λεπτές) αλλαγές στην εμπειρία περιήγησης.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παρατηρήσει ακόμα, για να γιορτάσει την 10η επέτειό της, η Google ενημέρωσε πρόσφατα το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης Chrome της με την έκδοση 69.


δροσερά μέρη για να πάτε

Το Chrome 69 συνοδεύεται από μια ανανεωμένη διεπαφή χρήστη που περιλαμβάνει στρογγυλεμένες καρτέλες, μια νέα γραμμή μενού και άλλες λεπτές καλλυντικές αλλαγές που βασίζονται στην αισθητική του Material Design 2.






Αυτή η ενημερωμένη έκδοση φέρνει μαζί της έναν αναβαθμισμένο κωδικό πρόσβασης και σύστημα αυτόματης συμπλήρωσης και μια ποικιλία τροποποιήσεων κάτω από την κουκούλα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και στην επιτάχυνση της περιήγησης.

Ωστόσο, οι ερευνητές της ασφάλειας επικρίνουν την απόφαση της Google να αποκρύψει τους υποτομείς 'www' και 'm' από τη διεύθυνση του Chrome από προεπιλογή. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή.

Όμως, όπως αποδεικνύεται, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έχει τους χρήστες Chrome που έχουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Διαβάστε παρακάτω και θα σας πω για αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που η Google έσπεσε με το Chrome 69 που μπορεί να παραβιάζει το απόρρητό σας.

Υποχρεωμένη σύνδεση στο Chrome

Διατηρείτε πάντα τις υπηρεσίες Google και τη δραστηριότητα περιήγησης Chrome ξεχωριστή; Για παράδειγμα, ενδέχεται να υπάρχουν φορές που θέλετε να ελέγξετε το λογαριασμό σας στο Gmail χωρίς απαραίτητα να συνδεθείτε στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Είναι όλα στο χέρι σας.




Αυτή η διάκριση είναι σημαντική για άτομα που δεν θέλουν τα προσωπικά τους δεδομένα του προγράμματος περιήγησης Chrome να αποστέλλονται στους διακομιστές της Google χωρίς την άδειά τους. Στο παρελθόν, εάν δεν συνδεθείτε στο Chrome με λογαριασμό Google, η δραστηριότητα περιήγησής σας αποθηκεύεται μόνο τοπικά στο μηχάνημα που χρησιμοποιείτε.

Διασκεδαστικό γεγονός: Η Google ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998.

Λοιπόν, φαίνεται ότι αυτή η πολιτική έχει αλλάξει στο Chrome 69. Τώρα, κάθε φορά που συνδέεστε και χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία Google όπως το Gmail, τους Χάρτες ή το YouTube, ο λογαριασμός σας Google θα συνδεθεί αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome που χρησιμοποιείτε .

Οι υποστηρικτές της προστασίας προσωπικών δεδομένων κλέβουν φάλαινα, καθώς αυτή η 'υποχρεωτική σύνδεση' μπορεί να ξεγελάσει τους ανυποψίαστους χρήστες του Chrome να παραδίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα περιήγησης χωρίς να το καταλάβουν.

Σε μια θέση στο blog, ο Mathew Green, καθηγητής κρυπτογράφησης στο πανεπιστήμιο John Hopkins, εξήγησε ότι αυτή η λεπτή αλλαγή έχει 'σοβαρές επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα και την εμπιστοσύνη'.

'Από δω και στο εξής, κάθε φορά που συνδέεστε σε μια ιδιότητα Google (για παράδειγμα, το Gmail),' το Chrome θα γίνει αυτόματαυπογράψτε το πρόγραμμα περιήγησης στο λογαριασμό σας στο Googleγια σας ', προειδοποίησε η Green. 'Θα το κάνετε αυτό χωρίς να ρωτήσετε, ή ακόμη και να σας ειδοποιήσω ρητά. '


γιατί να διαγράψετε τα cookies




Στο Chrome 69, η μόνη ένδειξη που έχετε συνδεθεί είναι ότι η εικόνα προφίλ σας Google εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης. Για το Green, είναι μια ανησυχητική αλλαγή, καθώς αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Chrome ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία 'Συγχρονισμός' της Google χωρίς την άδεια του χρήστη.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζατε, το Google Sync είναι μια λειτουργία που μεταφορτώνει αυτόματα τη δραστηριότητα του προγράμματος περιήγησης, σελιδοδείκτες, κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα στους διακομιστές της Google, έτσι ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς σε πολλούς υπολογιστές και gadget. Είναι βολικό, σίγουρο, αλλά ορισμένοι χρήστες επιλέγουν να μην το ενεργοποιήσουν καθόλου λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

'Είτε σκόπιμα είτε όχι, έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνει τους ανθρώπους να ενεργοποιούν συγχρονισμό χωρίς να το γνωρίζουν ή να πιστεύουν ότι έχουν ήδη συγχρονίσει και έτσι δεν υπάρχει πρόσθετο κόστος για την αύξηση της πρόσβασης της Google στα δεδομένα τους', γράφει ο Green ανάρτηση.

Απάντηση της Google

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες, οι μηχανικοί του Chrome διευκρίνισαν ότι η αλλαγή αυτή σχεδιάστηκε απλώς για να ενημερώσει τους χρήστες ότι είχαν συνδεθεί στο πρόγραμμα περιήγησης και ότι δεν επιτρέπουν με κανέναν τρόπο την αυτόματη συγχρονισμό του Google.




Σε ένα νήμα Twitter, ο μηχανικός του Chrome, Adrienne Porter Felt, εξήγησε ότι η νέα λειτουργία δεν σημαίνει ότι το Chrome στέλνει αυτόματα το ιστορικό περιήγησής σας στο Google και ότι το 'Sync δεν είναι ενεργοποιημένο, εκτός αν το ενεργοποιήσετε αργότερα'.

Ο Felt έγραψε επίσης ότι η ομάδα ανάπτυξης του Chrome έκανε αυτήν την αλλαγή για να «αποτρέψει τις εκπλήξεις σε ένα σενάριο κοινόχρηστων συσκευών», όπου οι χρήστες θα αποσυνδεθούν μερικές φορές από μια 'περιοχή περιεχομένου' της Google, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ακόμα συνδεδεμένοι στο Chrome.


οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με το Διαδίκτυο είναι ευαίσθητη σε κακόβουλο λογισμικό κινητής τηλεφωνίας

'Το νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη σάς θυμίζει σαφώς κάθε φορά που είστε συνδεδεμένοι σε έναν λογαριασμό Google. Επιπλέον, πρέπει τώρα μόνο να αποσυνδεθείτε σε ένα μέρος προτού μοιραστείτε τον υπολογιστή σας με κάποιον άλλο ', εξήγησε ο Felt.




Επίσης, κατέστησε σαφές ότι η ενεργοποίηση του συγχρονισμού απαιτεί ακόμα ένα πρόσθετο χειροκίνητο βήμα μετά τη σύνδεση στο Chrome. Η απλή σύνδεση στο Chrome δεν ενεργοποιείται αυτόματα.

Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης

Χμμ, από τη σκοπιά της χρηστικότητας, αυτή η νέα αλλαγή έχει νόημα. οι επικριτές αυτού του τσίμπημα λένε ότι θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί σαφέστερα στους χρήστες του Chrome.




Με την πρόσφατη διαμάχη σχετικά με την πολιτική παρακολούθησης τοποθεσίας της Google, αυτά τα είδη των μη κοινολογημένων αλλαγών μπορούν να διαταράξουν την εμπιστοσύνη των χρηστών στο Google. Όπως προειδοποίησε το Green στο blog του, 'η εμπιστοσύνη δεν είναι ανανεώσιμος πόρος'.

Η Felt επιβεβαίωσε επίσης το Πολιτική απορρήτου χρηστών του Chrome έχει ενημερωθεί (μετά το γεγονός) για να αντικατοπτρίζει τις νέες αλλαγές.

Μέσα από τα χρόνια, η Google έχει κάνει πάντα μια καλή δουλειά κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των χρηστών αλλά αλλάζει αυτό; Το ερώτημα τώρα γίνεται: 'Έχουμε εμπιστοσύνη στο Google;' Ακούστε το δωρεάν ενημερωτικό υλικό Podcast για καταναλωτές, για να το μάθετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις εξαναγκασμένες συνδέσεις του Chrome

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε αυτόματη σύνδεση στο Chrome 69, θα χαρούμε να γνωρίζετε ότι υπάρχει ακόμα ένας τρόπος γύρω από αυτό.




Δείτε πώς απενεργοποιείτε:

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και, στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε το στη γραμμή διευθύνσεων:

chrome: // flags / # συνεκτικότητα λογαριασμού

2. ΠατήστεΕισαγω.

3. Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome θα εμφανιστεί τώρα μια σελίδα που εμφανίζει τη σελίδα 'Ταυτότητα ταυτότητας μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του βάζου cookie'.

4. Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο, αλλάξτε τη ρύθμιση σε 'άτομα με ειδικές ανάγκες. '


ένα κλικ για σύνδεση στο facebook

5. Το Chrome θα σας ζητήσει να ξαναρχίσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να εφαρμοστεί η αλλαγή. Κάνε κλικ στο 'Επανεκκίνηση τώρα'Για να ξεκινήσει ξανά το Chrome για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.




runwithmypower.com

Copyright © 2020 runwithmypower.com. Όλα Τα Δικαιώματα Διατηρούνται.